Mat & Dryck

Göteborg bjuder på ett högst varierat utbud av mat från världens alla hörn och tack vare det fördelaktiga läget vid havet så bjuds det på fiskrätter av osedvanligt hög kvalitet här. Göteborg har dessutom skogen i ryggen så den som känner sig sugen på vilt behöver inte heller leta länge. Restauranger, kaféer och gatukök finns i alla prisklasser och portionerna är i regel väl tilltagna, så ingen behöver gå hungrig särskilt länge i Göteborg.

Restauranger

Det finns som sagt ett brett utbud av restauranger i sköna Göteborg, man får välja efter en kombination mellan smak och plånbok, men goda alternativ finns i alla prisklasser.

 • Saluhallen Kungstorget
  Hit går man om man vill äta snabbt och gott med begränsad budget.restaurang i Göteborg Valen är många, men Kåges pannbiffar har särskilt gott rykte och är man sugen på vilt så har man här god chans att få napp.
 • The Rover
  Här äter man god svensk husmanskost i gemytlig atmosfär. Varken dyrt eller billigt. Denna restauranger påminner om ett ställe i Nyköping och vill du kolla in det så bör du boka hotell i Nyköping.
 • Sjömagasinet
  Detta är en riktigt exklusiv restaurang där man bjuds på fisk- och skaldjursrätter av absolut toppkvalitet. Rätterna komponeras och lagas av, bland andra, Gustav Trädgårdh, som utsågs till Årets Kock 2010. Ett topptips för den som har råd.
 • Kock & Vin
  Detta är en annan fashionabel restaurang i Göteborg – innehavare av en Michelinstjärna. Här serveras exklusiv mat inspirerad av det franska köket i komfortabel och sofistikerad miljö.

Kaféer

Göteborg är en kafétät stad med framför allt många espressobarer som man kan spendera många timmar i goda vänners lag i över trendiga, avancerade espressodrinkar och mumsiga tilltugg.

Pubar

Publiv blir allt mer populärt med åren och allt fler väljer att delta i After Works eller spendera kvällar på pub i goda vänners lag framför att stanna hemma framför TV:n. I Göteborg finns flera trevliga pubar att välja bland.

 • 9:ans Ölhall
  Denna pub finns på Andra Långgatan nummer 9. Här serveras, som namnet antyder, goda öler, men också vin och mat för den vars mage kurrar. Senare framåt kvällen blir puben till klubb.
 • Brasserie Ferdinand
  Gillar du öl är detta stället att gå till – här serveras över 120 olika sorter. Brasserie Ferdinand ligger i centrala Göteborg och serverar mat i de mysiga lokalerna. Finns på Drottninggatan 21.
 • Plain Kitchen & Sportsbar
  En pub för den som gillar att kolla på sport över en god öl och/eller en rejäl portion mat.