Göteborg kallas lilla London

Göteborg – ”Lilla London”

Göteborg har under en väldigt lång tid blivit kallat för ”Lilla London”. Varför är det så egentligen? Hur kommer det sig att just Göteborg har fått smeknamnet ”Lilla London”? Jo det är nämligen så att Göteborg industrialiserades under 1800-talet. Många flyttade då från Skottland och England till Göteborg för att ta del av industrialiseringen.

Under denna period så hade Göteborg väldigt mycket handel med Storbritannien vilket gjorde det till en utmärkt stad att bo i om du var affärsman. Flera av engelsmännen som nu flyttat till Göteborg blev väldigt rika och fick en väldigt stor betydelse för staden. Bland annat så såg dessa rika män till att Göteborg fick både bibliotek och sjukhus. Eftersom att staden fått så stor hjälp och påverkan av dessa män så fick Göteborg därför smeknamnet ”Lilla London”

Från Göteborg så kan du enkelt resa till London. Självklart kan du resa med bil eller dåligt men du hade någonstans på vägen även fått ta båt eller flyg och resan hade därför blivit ganska så komplicerad och rent av ganska så rörig.

För att du på bästa och enklaste sätt ska ta dig från Göteborg till London så är flyg det bästa alternativet. Du flyger då direkt till London eller möjligen med mellanlandning någonstans på vägen. Men flyg blir absolut det enklast sättet att ta dig från Göteborg till London på inte allt för många timmar utan snarare på väldigt få timmar.

London är en fantastisk stad precis som Göteborg. ”Lilla London” är definitivt ett smeknamn att vara stolt över just på grund av att det representerar en stor utveckling i staden men också för att Göteborg fått äran att efterliknas med en sådan vacker stad som London.

Att flyga från Göteborg till London tar inte alls lång tid och är absolut inte en krävande resa. Du kommer vara framme fortare än du tror och sedan är det fritt fram för dig att upptäcka staden hur mycket du än vill. Glöm inte att ta med dig kameran så att du kan föreviga dina minnen på bild. Det är alltid roligt att ha i framtiden. Hotell behöver ni inte oroa er för. Hotell centrala London är enkelt att hitta. Trevlig resa!